Vecmāmiņa laukos cepa pankūkas no skābētiem kāpostiem – oriģināla un garda ēdiena recepte

Sāļās pankūkas ir klasika, ko lielākā daļa no mums saista tikai un vienīgi ar rīvētiem kartupeļiem. Tomēr kulinārijas pasaule piedāvā daudz plašākas iespējas – eksperimentējot ar dažādām sastāvdaļām, var iegūt pārsteidzošus rezultātus.

Viena no neparastākajām, bet tajā pašā laikā gardākajām kombinācijām ir kartupeļu un skābētu kāpostu savienojums, kas piešķir ēdienam patīkamu skābumiņu un unikālu tekstūru.

Lasi arī: Ko nevajadzētu darīt 24. decembrī, pretējā gadījumā svētku brīvdienas var būt neizdevušās: tautas zīmes

Tradicionāli kartupeļu pankūku piekritēji dalās divās nometnēs: tie, kas dod priekšroku smalki rīvētai, krēmīgai masai, un tie, kuri dievina rupji rīvētus kartupeļus un to kraukšķīgo garoziņu. Šajā receptē mēs apvienojam labāko no abām pasaulēm. Skābēto kāpostu klātbūtne padara pankūku struktūru burvīgu, savukārt gaļas mīļotāji mīklai var droši pievienot smalki sagrieztu mājas desu vai kūpinātu šķiņķi, padarot maltīti vēl sātīgāku.

Nepieciešamās sastāvdaļas sātīgām pankūkām

Lai pagatavotu šīs neparastās pankūkas, jums būs nepieciešams šāds produktu kopums:

Kartupeļi: 100 g (izvēlieties miltainas šķirnes)

Ola: 1 gab. (saistvielai)

Skābēti kāposti: 500 g (labāk izvēlēties tādus, kas nav pārāk skābi)

Kviešu milti: 70 g

Piens: 60 ml (piešķirs mīklai mīkstumu)

Sīpols: 30 g (neliela galviņa aromātam)

Garšvielas: sāls un svaigi malti melnie pipari pēc personīgās patikas

Eļļa: cepšanai

VIDEO:

Sastāvdaļu sagatavošanas process

Darbu sāciet ar kartupeļu mizošanu. Tā kā šajā receptē dominē skābētie kāposti, kartupeļu daudzums ir relatīvi mazs, taču tie ir svarīgi struktūrai. Sarīvējiet tos uz rupjas dārzeņu rīves. Pievērsiet uzmanību kāpostiem – ja tie ir ļoti gari un rupji, ieteicams tos nedaudz noskalot aukstā ūdenī (lai mazinātu pārlieku skābumu) un sagriezt īsākos gabaliņos, lai mīkla būtu viendabīgāka.

Ja esat nolēmuši recepti papildināt ar gaļas izstrādājumiem, sagrieziet desu vai šķiņķi pēc iespējas plānākos salmiņos. Sīpolu nomizojiet un sakapājiet ļoti smalkos kubiņos. Visas šīs piedevas pievienojiet rīvētajiem kartupeļiem un rūpīgi samaisiet, ļaujot garšām savienoties.

Mīklas jaukšana un ideālā konsistence

Lielā traukā lieciet sagatavotos skābētos kāpostus, piesitiet olu, pielejiet pienu un iesijājiet miltus. Kad šī masa ir kārtīgi izmaisīta, tajā iemaisiet kartupeļu, sīpolu un gaļas maisījumu. Vēlreiz visu rūpīgi samaisiet un tikai tagad pievienojiet sāli un piparus, jo kāposti paši par sevi parasti jau ir sāļi.

Noderīgs ieteikums: Ja ledusskapī nav piena, bez tā var iztikt. Piens palīdz pankūkām palikt sulīgām arī pēc atdzišanas, taču tā trūkums neietekmēs pankūku izcepšanos – tās vienkārši būs nedaudz kraukšķīgākas un “stingrākas”.

Cepšana un pasniegšana

Uzkarsējiet pannā dāsnu daudzumu augu eļļas. Ar ēdamkaroti lieciet mīklu uz pannas, izveidojot nelielas pankūciņas, un ar karotes otru pusi tās nedaudz saplaciniet. Cepiet uz vidējas uguns katru pusi dažas minūtes, līdz parādās izteikta, zeltaini brūna un kraukšķīga garoziņa.

Gatavās pankūkas vislabāk baudīt karstas, pasniedzot tās ar vēsu skābo krējumu, kam pievienoti smalcināti zaļumi vai nedaudz ķiploka. Šis ēdiens būs lieliska un sātīga alternatīva parastajām kartupeļu pankūkām, kas pārsteigs gan mājiniekus, gan viesus.